Denna webbsida är under konstruktion och vi jobbar kontinuerligt för att förbättra den. Det kan tyvärr saknas foton på vissa artiklar, vi jobbar för att få till dessa så snart som möjligt. Vi reserverar oss för feltryck.

Våra öppettider är vardagar kl. 09.00-12.00 och kl. 13.00-16.30

Ring gärna innan besök och hämtning av paket då vi kan ha avvikande öppettider.

Om ni har några frågor maila till info@wilund.se eller ring 0243-25 51 10.

För nya kunder

Som ny kund måste du kontakta oss, info@wilund.se, för att få en inloggning. Vi behöver ditt företagsnamn, kontaktperson, faktura adress, leveransadress, telefonnummer, organisationsnummer och e-mail adress som även blir er inloggning. Sedan får ni ett e-mail av oss med inloggningsuppgifter. Du fyller i e-post och ditt lösenord för att få tillgång till vår webbsida med priser.

Beställning

Vid läggande av order behöver du godkänna vår integritetspolicy (se nedan).

Om du har några frågor går det bra att maila info@wilund.se eller ringa 0243-25 51 10, ha gärna ditt kundnummer tillhands när du ringer till oss.

Vi säljer provmappar på metervarorna till kategorierna, Kläde & Vadmal, Bomull & Lin och Skrädderi Tillbehör, för en kostnad av 130:- exkl.moms. Man kan även beställa enstaka prover från de tillfälliga design tygerna genom att kontakta oss.

Minimum att beställa är 0,5m för metervaror, därefter per decimeter.

Priser

25% moms tillkommer på samtliga priser som är i SEK. Vi reserverar oss för prisändringar och feltryck.

Vi har stafflade priser på grossistvarorna till företagare vilket innebär att man får rabatter om man köper mer. På metervaror har vi;

Ordinarie pris från 0,5-2,9m

3% rabatt från 3-11,9m

6% rabatt från 12-24,9m

10% rabatt från 25m.

Vissa varor är tillfälliga varor och dessa har vi endast den mängd som står i lagret kvar av.

Frakt & avgifter

Fraktavgift tillkommer alltid när varor skickas. Våra leveranser levereras främst med DHL men kan även levereras med Postnord. Det går att få leverans till utlämningsställe om ni inte är på plats vardagar 8-17.

DHL, Fraktpriser inom Sverige på våra ordinarie lagervaror har en startavgift på 50 SEK och utgår som minimum på alla köp.

Vid köp av skrädderitillbehör

+50:- vid köp av stycke saker tex en ask

Om man köper metervara tillkommer;

+50:- vid köp av 0,5-2,9m

+100:- vid köp av 3-11,9m

+150:- vid köp av 12-24,9m

+200:- vid köp av 25m och uppåt.

Ej uthämtade paket faktureras med 250:- oavsett fakturavärde.

Leveranshinder faktureras med 115:-

Extra kostnad tillkommer vid beställningsvaror och skrymmande frakt, dvs. de varor vi måste leverera på helbredds rulle. Om ni exempelvis önskar att vi levererar tyger på helbredd, meddela detta till oss vid er beställning.

Frakt för de Engelska kostymtygerna har andra kriterier, om ni har frågor på detta kontakta oss enl. nedan.

Frakt utanför Sverige justeras efter hand.

Moms tillkommer på samtliga fraktkostnader.

Betalningssätt & betalningsvillkor

Vi erbjuder betalning mot postförskott, swish eller faktura.

Om du är kund för första gången krävs det att du betalar dina varor innan vi skickar dom. Detta går att göra med postförskott, swish eller att du betalar fakturan och meddelar oss med betalningsbevis när du betalat. Skriv alltid fakturanumret vid betalning.

När du därefter handlar av oss har fakturorna förfallodatum på 15 dagar från fakturadatumet. Vid betalning efter förfallodagen debiteras dröjsmålsränta.

Skolor och utbildningar kan ansöka om 30 dagars förfallodag.

Leveranser

Vi på AB Josef Wilund gör allt vi kan för att du ska få din beställning så snart som möjligt. Om beställd vara finns i lager så skickar vi normalt din order inom 1-3 vardagar. Vid högsäsong och semester kan leveranstiden vara längre, så beställ dina varor i tid, DHL eller Postens leveranstid tillkommer. Det går även bra att hämta varorna vid vårt lager på Verkstadsvägen 21c i Falun.

Varor som saknas vid leverans rest noteras om vi vet att varan beräknas inkomma inom rimlig tid. Vanligtvis kontaktar vi er med frågan om ni vill avvakta med resterande leverans eller om ni vill ha delleverans.

Kontrollera alltid varan vid mottagandet. Utifrån synliga skador kan vara att betrakta som transportskador. Tala genast om för transportbolaget eller Posten om en transportskada skett. Vid eventuella anmärkningar på varan kontakta oss före tillklippning. Anmärkningar delgivna senare än 8 dagar från varans mottagande godkännes icke.

Alla leveranser är fritt vårt lager, vilket betyder att köparen betalar alla kostnader vid frakt av varan.

Giltighetstid och fel i publicering

Vi reserverar oss för prisjusteringar, pris fel, lagerförändringar, force majeure, valutaändringar och eventuella tekniska fel på webbplatsen, webbläsaren, nätverk och servrar. Vi förbehåller oss rätten att korrigera produkttexter, bilder och priser som skrivits eller tryckts felaktigt på webbplatsen eller i tryckt material. Vi reserverar oss för att vissa varor kan utgå eller slutförsäljas. Alla färger kan ej återges exakt i tryck. Observera att färgavvikelser kan förekomma.

Integritetspolicy

På AB Josef Wilund tar vi din integritet på största allvar. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med tillämplig lagstiftning. Denna policy beskriver hur vi samlar in och behandlar dina personuppgifter. Därtill beskrivs dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dina rättigheter gällande.

Inhämtning

Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig själv på fler sätt, exempelvis när du besöker oss på nätet, genomför köp direkt av oss eller genom någon av våra återförsäljare.

För att vi ska kunna erbjuda våra tjänster behöver vi samla in information om dig. Informationen lämnas eller inhämtas direkt från dig som kund eller om du besöker vår webbsida.

Vi kan även komma att samla in information från tredje part, den information som kan komma att samlas in är:

Person- och kontaktinformation, Betalningsinformation, Finansiell information, Kommunikation mellan dig och AB Josef Wilund.

Hantering

Information som samlas in om dig används för att kunna tillhandahålla våra tjänster och uppfylla avtalsmässiga skyldigheter. Vi kan även komma att använda dina uppgifter för marknadsföring eller för information till dig om våra produkter och tjänster.

Vidare använder vi informationen som underlag för vidareutveckling av våra produkter och tjänster.

Tredje part

Behandling av personuppgifter kan komma att ske hos AB Josef Wilund samarbetspartners i den mån det är nödvändigt för fullgörande av våra skyldigheter mot dig.

Din information kan komma att överföras eller delas av tredje part.

Vi kommer vid sådana tillfällen vidta åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lag.

Vi kan komma att överföra till, eller dela din information med, följande tredje parter:

Myndigheter –  AB Josef Wilund kan komma att lämna nödvändig information till myndigheter såsom Polismyndigheten, Skatteverket eller andra myndigheter som vi är skyldiga att göra enligt lag eller om du har godkänt att vi gör det.

Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt godkännande att göra det.

Utomlands
Dina personuppgifter avses att behandlas inom EU/ EES men kan i undantagsfall överföras till, och behandlas i, land utanför EU/ EES av annan leverantör eller underleverantör. Vi kommer då att vidta alla rimliga legal, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en lämplig skyddsnivå som är jämförbar med och i samma nivå som det skydd som erbjuds inom EU/ EES.

Lagringstid
Vi sparar dina uppgifter men du kan när som helst meddela oss om du inte vill vara kund hos oss längre, eller på annat sätt få nyhetsbrev eller information.

Rättigheter
Privatpersoner har rätt att kostnadsfritt en gång per kalenderår få information om vilka personuppgifter AB Josef Wilund behandlar om dem. Begäran om sådant registerutdrag ska göras skriftligen och vara undertecknat av den sökande samt innehålla uppgift om namn och personnummer. Registerutdraget kommer sedan att skickas till folkbokförd adress. Du har även rätt att begära radering av dina personuppgifter för de fall där de ej längre är nödvändiga för det ändamål de blev insamlade för och där det inte finns rättsliga förpliktelser som förhindrar att uppgifterna raderas. Du har rätten att klaga till Datainspektionen som är tillsynsmyndighet. Kontakta oss för fler instruktioner hur AB Josef Wilund administrativt hjälper dig med dessa rättigheter på info@wilund.se

Ändringar i Integritetspolicyn
Denna policy kan komma att uppdateras från tid till annan. Den senaste versionen finns på denna URL.

AB Josef Wilund

Verkstadsvägen 21C

791 43 Falun

E-mail: info@wilund.se

Telefon: 0243-25 51 10